BEHANDLINGAR

OSTEOPATI BEHANDLING

Som Osteopat är jag intresserad av orsaken bakom din smärta. Jag ser på var du har ont, men också varför du har ont. Kan det vara arbetsställning på jobbet? Din träning? Ditt privatliv? Är det någonting som skapar en överbelastning? Osteopatin fokuserar på orsaksbehandling istället för endast symptom behandling.


SJUKDOMSHISTORIA


Innan behandlingen går vi igenom din sjukdomshistoria där du får berätta om dina besvär, symptom och förväntningar. Här får du berätta om, hur och när det du upplever smärta samt tidigare behandlingar och medincer mm.

UNDERSÖKNING


Sedan utförs en grundlig undersökning av det smärtsamma området bestående av:

 • Ortopedisk
 • Neurologiska
 • Funktionella tester

..för att komma fram till en behandlings hypotes och få en klarare bild om vad det är som orsakar smärtan.

BEHANDLING


Efter en sammanställning av sjukdomshistoria och undersökning kommer vi fram till en diagnos och skräddarsyr där efter en behandling för just dig.

Behandlingen består av manuella tekniker med mål att minska smärta, öka cirkulation och främja rörelsefrihet i det berörda området. Jag använder mig av tekniker som:

 • Artikulation
 • Triggerpunkts behandling
 • Led-manipulation
 • Strechtning (nerv och muskel)
 • Kraniell osteopati
 • Facia behandling
 • Smärt-modulerings tekniker för muskel-och led smärta.
 • Muskelavslappningstekniker

Förstabesök

-

75 min

-

850 kr

Återbesök

-

60 min

-

790 kr


KARNIO SAKRAL TERAPI

Hur går en behandling till?


Vad kan man behandla?

Kraniosakral terapi är en mjuk, varsam och effektiv form av fysisk terapi som behandlar olika snedheter, låsningar eller begränsningar som orsakar värk, smärta eller stress i kroppen och sinne.


Hur behandlar terapeuten?

Terapin går ut på att registrera vävnadernas rörelsemönster och assisterar återgång till kroppens ursprungsrörelser. När kroppens olika vävnader fungerar mer i harmoni med varandra skapas bästa möjliga förutsättning för kroppen att börja läka sig själv.


Fördelar

Som osteopat väver jag in kraniosakral behandling som en del av osteopatbehandlingen, men erbjuder även kraniosakaral terpai som en helkroppsbehandling då jag ser och upplever att männsikor med kroniska smärta, höga stresspåslag eller-och med sömnproblem upplever en positivt effekt av denna terapiform. Klienter upplever ofta även en positiv reaktion i form av en känsla av lugn, bättre sömn, lägre stressnivå m.m efter behandlingen.


Inför behandlingen

En kraniosakral behandling sker på behandlingsbänk, med kläderna på. Rekommenderar att ha mjuka, bekväma kläder under behandlingen.

Att sätta sig ner och  lyssna på kroppen genom lätt handpåläggning kan vara terapeuten mest kraftfulla verktyg.

- Victoria Kembro

Kranio Sakral Terapi

-

60 min

-

850 krVAD JAG KAN HJÄLPA DIG MEDTa steget mot en smärtfri vardag

En osteopats behandlar smärt-och rörelse problematik i kroppen. Osteopater besitter grundlig kunskap inom antaomi, fysiologi och pathologi (sjukdomar) för att vi ska kunna identifiera besväret och erbjuda bästa möjliga behandling. 

RYGG OCH NACKE

Vanligaste stället till smärta i kroppen är rygg-och nack smärta. Jag genomför en grundlig undersökning för att skapa en skärddarsydd behandling för minskad smärta och stelhet samt främja ökad rörelseomfång.

HÖFT, KNÄ OCH FOTLED 

Smärta i benen kan orsakar en stor rörelsebegränsning. Jag utvärderar just den smärtproblematiken som du har, för att hjälpa dig fungera så smärt-och rörelsefritt som möjligt i din vardag.

REHABILITERING

Individanpassad rehabilitering efter skada eller sjukdom som påverkar kroppens rörelseförmåga. Jag har utbidlning inom muskulär och neurologisk rehabilitering för ökad rörelse och funktion.

HUVUDVÄRK

Många går i onödan med behandlingsbar huvudvärk. Jag hjälper dig att identifiera vilken typ av huvudvärk du har och skapar en behandlingsplan därefter. 

STRESS OCH EMOTIONELLT

Stress påverkar både kropp och knopp hos alla människor. Manuell behandling av kroppen visar en minskad utsöndring av stresshormonet kortisol vilket leder till ökad välbefinnade och lugn i kroppen. Även samtal och rådgivning inom kost och nutition är en essentiell del av behandling vid stresssymtpom.

Jag önskar att boka en behandling direkt

Jag önskar att få en fri konsultation

AXEL, ARMBÅGE, HANDLED

Ensidig och monotomt arbete samt träning kan ofta leda till smärta och inskränkt rörelse i våra axlar och armar. Vi går grundligt igenom just din smärtproblematik för att sedan skräddarsy en behandling för ökad rörlighet och minskad smärta. 

HÅLLNING

Inom osteopatin ser man på helheten hos individen. Jag genomför hållningsanalys för att se en helhet i smärtproblematiken. Behandling och träning individanpassas för att just du ska uppå minskad smärta, ökad rörelse och en fri och bättre hållning.

NUTRITION

Hälsokostråd inom kost och kosttillskott med inkriktning mot symptom behandling för fyiska och psykiska bevsär.

Har du frågor?

SKICKA INTRESSEANMÄLAN!

Önskar du ställa en fråga angående dina besvär? Skicka in en intresseanmälan här nedan så ringer jag dig för en kostandsfri konsulatation.

 
 
 
 

Osteopaten i Vallda hittar du i de natusköna lokalera hos Lilla skönhetsalongen i Vallda i Valldas säteribyggnad.För bokning av behandling och kontakt

ÖPPETTIDER

Monday
11:00 - 20:00
Tuesday
11:00 - 20:00
Wednesday
08:00 - 18:00
Thursday
08:00 - 18:00
Friday
08:00 - 15:00
Saturday
Closed
Sunday
Closed

Follow Us